Csuka horgászata hideg vízben

Azt a csukahorgászok többsége tudja, hogy télen, hideg vízben a nagyon lassan és hosszú szünetekkel vezetett műcsali a hatékony.

De mi van akkor, ha még így sem tudunk kapást elérni? Vannak napok amikor érdemes kísérletezni. Az egyik ilyen kísérletező, gyakran bevált módszer az, amikor a nagyon lassan vezetett szakaszok közé beiktatsz egy rövid-, gyorsabban vezetett részt is, amit egy hosszú szünet követ. Tényleg hosszú, akár 4-5 másodperces is lehet. Majd megint lassú indítás és kezdődik minden elölről. A titok abban van, hogy nagyon nem mindegy hogy ilyenkor milyen mozgással süllyed a csalink. A klasszikusnak mondható szerelékek is többnyire hatékonyak, de ha azokra nincsen kapás akkor kell megpróbálni az alábbi módszert.

Image 140

Érdemes megnézni a mellékelt képen, hogy milyen szerelékkel vannak ellátva a csalik... A többi is érdekes, most viszont Svartzonker McRubber Lemonheadre hívnám fel a figyelmet, mégpedig a szokatlanul elhelyezett Screw-in-Dots-ra. Így a csali nem a szokásos módon fejjel előre-, de nem is vízszintesen fog süllyedni mint például a harmadik csali a képen, a középre becsavart Screw-in-Dots-al, hanem inkább visszafele, farokkal előre, függőleges pozícióban fog lassan süllyedni, úgy, hogy közben az egész teste remegni, veretni fog. Az ilyen széles profilú gumihalak mint amilyen a McRubber még lassú süllyedésnél is erőteljes veretést fognak produkálni. Nagyon hatékony tud lenni - hideg vízben, amikor a csukák kétszer is meggondolják, hogy minek üssenek oda. Ennek a fura, döglődve vergődő halnak - amely még biztos fogásnak is tűnik - nem tudnak ellenállni még a nagyon óvatos öregebb csukák sem és odapörkölnek... Érdemes kipróbálni.
Iratkozzon fel hírlevelünkre! Feliratkozom
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás