Blog

 • Nagy csukák Dobb Daddy műcsalira

  Amióta felfedeztük és kipróbáltuk ezt a remek műcsalit, azóta a Dobb Daddy lett az egyik kedvenc műcsalink. Hatékonynak bizonyul úgy hazai vizeken-, de akár a finn vadonban, vagy a svéd szigetvilág nagy csukákat rejtő öbleiben is. Sok szép csukát fogtunk már vele 50-, és 112 cm között.

 • Magic Pike Pack 2021 S1

  8 nyerő csali a sikeres csukahorgászathoz - hazai vizekhez igazítva

 • Big Pike Spring Pack 2021 S1

  8 nyerő csali nagy csukára - hazai viszonyokhoz igazítva

 • Bokorugró Nagy Kaland - pergetés csukára bokorugró műcsalikkal

  Ahogy a vizek újra felmelegednek, és a növényzet erőteljes fejlődésnek indul, a csukák is visszatérnek a kedvenc tartózkodási helyükre: a vízinövényekkel sűrűn benőtt aránylag sekély vizekbe.

 • Nagy csukát a hideg vízből - tippek, trükkök

  November és december-, egészen addig, ameddig befagynak a vizek, az egyik legjobb időszak a csukahorgászatban. Ilyenkor a legnagyobb az esélyünk a nagy csukák megfogására.

 • Szerelékek a Svartzonker McRubber-, és más lágy plasztik műcsalikhoz

  Köztudott, hogy a gumihalak az egyik leghatékonyabb csukacsalik. Ha úgy gondoljuk, hogy a méret is számít, az-az nagyobb csukákat is szeretnénk fogni, akkor meg egyenesen nélkülözhetetlenek.

 • 5 szuper-hatékony csukacsali, az őszi szezonra

  Ha csak 5 műcsalit vihetnénk a következő, pl tiszatói horgásztúránkra, akkor mi ezeket választanánk:

 • A "kisöböl" nagy csukái - horgászkalandok Finnországban

  Kedves Kolléga! Bár sosem írtunk blog bejegyzést, megkíséreljük!
  Mindketten régóta, már gyerekkorunk óta horgászunk.. ne izguljatok, azért nem kerülnek évtizedek a beszámolóba :)

 • Csukahorgászat kora nyáron 1.2

  Nyár elején, amikor a vizek lassan melegednek, felgyorsul a csuka metabolizmusa is, és talán az évnek ebben a szakában táplálkozik a legaktívabban.***

 • Csukahorgászat kora nyáron 1.1

  A horgászok jelentős része úgy gondolja, hogy csak ősszel érdemes csukára pergetni, pedig nyáron is lehet eredményesen horgászni rájuk. Nyár elején, amikor a vizek lassan melegednek, felgyorsul a csuka metabolizmusa is, és talán az évnek ebben a szakában táplálkozik a legaktívabban.

 • Tavaszi csukák

  Hol találjuk tavasszal a csukákat? Mivel tudunk rájuk hatékonyan horgászni? Hogy kell ezeket a csalikat úgy vezetni, hogy kapásra bírjuk a nagy csukákat? Hogyan válasszunk csalit, vagy hogy változtassunk a vezetési technikánkon a víz hőmérséklete, a szél iránya, a napsütés és a napszak szerint?

 • A horgászbot

  Milyen egy igazán jó, csukahorgászhoz való pergetőbot? Mit kell tudnia egy jó horgászbotnak, ha azt szeretnénk, hogy öröm legyen vele horgászni és ne egy kínlódás. Mindannyiunkat foglakoztató kérdés ez...

 • Csuka horgászata hideg vízben

  Azt a csukahorgászok többsége tudja, hogy télen, hideg vízben a nagyon lassan és hosszú szünetekkel vezetett műcsali a hatékony.

 • Miért csináljuk?

  Nem mindennap esik meg az emberrel, hogy igazán nagy csukát fog. Pedig mi az elején csak azt szerettük volna elérni, hogy minél gyakrabban fogjunk nagy csukákat.

 • Csukahorgászat a Duna Deltában - 2018 Szeptember

  Képzeld el: csak úgy szépen, egyenletesen vezeted a csalidat, csendesen szemerkél az eső, egy vízinövény szigethez ér a csalid, végighúzod rajta, újra vizet ér, elkezd úszni - szemmel mindig követed, hogy merre jár - ekkor periférikusan érzékeled, hogy egy torpedó kb 3 méterről eszméletlen sebességgel tart a csalid felé. Nem gyorsítasz, nem lassítasz, csak drukkolsz adrenalin-tűzben égve, hogy elérje mielőtt újabb vízinövényhez ér a csali és akkor felrobban a víz, csak úgy fröcsköl szerteszét, bevágsz és érzed, hogy akadt és, hogy bizony végre ez egy nagy csuka...

 • Hatalmas csukák a Flatnose Shad-re!

  Kora tavasszal a Kanalgratis-os srácok hatalmas csukákat fogtak a Flatnose Shad Motoroil és Motorpike színekkel. Próbáld ki te is őket!

 • Peremfutós, vagy multiplikátoros horgászfelszerelést használjunk?

  Horgászorsókban a kínálat hatalmas, nagyon gyorsan fejlődnek és egyre jobb minőségű orsók érhetőek el, de lapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk őket: peremfutós, vagy spinning-, valamint multiplikátoros vagy casting (baitcasting) orsók. Mindkét fajtának megvannak az előnyei és a hátrányai.

 • Fogjon csukát Hidehook-kal a tavirózsával benőtt részeken

  Horgásszon ott, ahol mások nem tudnak!
  Hidehook egy szabadalmaztatott új generációs „bokorugró” műcsali Finnországból. Vízinövényekkel benőtt részeken történő horgászathoz kifejlesztett műcsali. Tökéletes utánzata a növények között menekülő kishalnak, ezért azokon a részeken amelyeket más csalikkal nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk meghorgászni a Hidehook hihetetlen hatékonyságról tesz tanúbizonyságot.

 • Headbanger – műcsali amilyet még soha nem látott

  A Headbanger Lures-t 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy fantasztikus tapasztalatokat és maradandó emlékeket nyújtsanak a szenvedélyes csukahorgászoknak. Ezt úgy érik el, hogy innovatív és egyedülálló műcsalikat terveznek és gyártanak, amelyek úgy mozognak a vízben mint eddig soha egyetlen más műcsali sem.

 • Grigore és a békák

  Nem is emlékszem, hogy pontosan mikor történt, de úgy valamikor a 2000-es évek elején. Azokban az években leginkább a Holbina – Dranov környéken horgásztunk. Egy aránylag kicsi műanyag csónakunk volt egy 5 lovas Mercury motorral. Ebbe kellet mindent beszuszakolni a sátortól, a horgászcucctól a halászlének való üstig mindent. Lassan haladtunk, ki sem mertünk menni a nagyobb tavakra szelesebb időben annyira mélyre merült a csónak.

 • A méret a lényeg? És még mi?

  Ha ezt az írást olvasod, akkor több mint valószínű, hogy te magad is sporthorgász vagy. Ebben az esetben te is időhiányban szenvedsz, neked sem jut elég idő a horgászatra. Legalábbis nem annyi, mint amennyit szeretnél. Feltehetően elfoglalt ember vagy, aki jó előre „befoglalja” a naptárába azt a hetet, nyújtott hétvégét, amit a kedvenc sportjának kíván szentelni.Iratkozzon fel hírlevelünkre! Feliratkozom
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás