Nagy csukák Dobb Daddy műcsalira

Amióta felfedeztük és kipróbáltuk ezt a remek műcsalit, azóta a Dobb Daddy lett az egyik kedvenc műcsalink. Hatékonynak bizonyul úgy hazai vizeken-, de akár a finn vadonban, vagy a svéd szigetvilág nagy csukákat rejtő öbleiben is. Sok szép csukát fogtunk már vele 50-, és 112 cm között.

A tavaly tavasszal Finnországban volt szerencsénk horgászni pár napot. A jég 7-10 napja tűnt el a víz felszínéről, már csak az északosabb helyeken volt jég és hó. A víz hideg-, 5-6 fokos volt, az idő változékony: voltak esős, szeles napok, de szép napos időjárásban is volt részünk. Tudni kell, hogy Finnországban nem védi a csukát tilalmi időszak, mi egyébképpen is C&R horgászunk. A kora tavasz igencsak kedvező periódus a csukahorgászat számára ( erről bővebben itt olvashatsz: https://bit.ly/3tuoQgL )

Image 152

Egyértelműen a náddal szegélyezett, sekélyebb vizű öblökben kerestük a csukákat, próbáltuk megtalálni az ivóhelyeiket. Természetesen nem minden jónak tűnő öböl váltja be a hozzá fűződő reményéket, pedig minden klappol: sekély a víz, tele sással, náddal, nádtorzsával, egyéb növényekkel, de csukának se híre, se hamva... Órák telnek el egy szomorú kapás nélkül... Aztán egyszer csak megmozdul valami.. egy V alakú hullám indul meg a sekély vízben a csalid felé, majd egy erőteljes kapás, és... és végre, végre itt van Ő és kezdetét veszi az adrenalinnal fűtött vad tánc... Tudom, hogy tudod milyen érzés ez...

Image 182

A lokalizáció az első számú feladat. Órák, néha napok is elmehetne rá, de van úgy is, hogy egyből beletalálsz. Mi most, a második napon találtunk rájuk: ott voltak ahol lenniük kellett: a sekély vízben, a nagyobbak a sekélyebb részek, mély víz felé eső oldalán. Voltak közöttük zömök, nehéz, ivás előtti csuka-asszonyságok, de fogtunk már leívott, sovány csukákat is, a szerelem vad nyomaival a testükön. Nehezen horgászható, akadós pályán voltak a csukák, a távolabb lehorgonyzott csónakból, hosszú, pontos dobásokra volt szükség, valamint olyan csalikra amelyek alkalmasak a lassú bevontatásra, valamint arra, hogy aránylag kisebb területen is élénk mozgást produkáljanak, s mindezt sekély vízben. Az egyik-, ha nem a leghatékonyabb műcsalinak a Dobb Daddy bizonyult: sekély vízben, 1-2 négyzetméteren is intenzíven prezentálható. A jellegzetes, pulzáló mozgásának nem tudnak ellenállni a csukák. Az az előnye, hogy könnyű (28g), spinning pergető felszereléssel is jól dobható, nem akad el egyre-másra az akadós pályán, a növények közötti, kisebb területek, "víz-szemek" is meghorgászhatóak vele. Sok szép csukát fogtunk Dobb Dady-kkel, több 1m+ szépséget is sikerült egy fénykép erejéig a csónakba invitálni. A túra legnagyobb hala-, egy 112 cm csuka-asszonyság is erre a műcsalira jött.

Image 259

A Dobb Daddy igazából egy teljesen új műcsali: egy műlégy amelyet pergető horgászathoz terveztek. A csali, a Fly vs Jerk versenyekből is ismert, méltán híres svéd horgász, Niklaus Bauer kézműves műlegyeire épít, kiegészítve egy zseniális találmánnyal, az áttetsző Dobb-al. Könnyű pergető felszereléssel is használható, nagyon hatékony műcsali a Dobb Daddy. Hazai vizeken nyáron-, és ősszel is nagyon fogósnak bizonyult. A vízinövényekkel benőtt helyeken is lehet vele keresni a csukákat, nyáron a gyorsabb, rövidebb, erőteljesebb pulzáló mozgásával, ősszel, a hidegebb vízben már a jobban elnyújtott, kisebb intenzitású, pulzáló mozgás az aminek nem tudnak ellenállni a még az oly óvatos, nagyobb csukák sem.

Image 234

A kézműves, svéd műcsalikat itt találod: https://bit.ly/3tupP0r

Az alábbi amatőr videófelvételen Józsi, Dobb Daddy-vel fogott 105 cm csukája látható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Feliratkozom
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás